Topograf Online
Forum de discuţii pentru topografi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Topograf Online | Lista de useri | Reguli | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT TOPOGRAF | POZE TOPOGRAF

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
hoata20
Femeie
22 ani
Bihor

cauta Barbat
25 - 40 ani

Forumul Topograf Online s-a mutat la o nouă adresă

http://topograf-online.ro

Pentru acces click aici: http://topograf-online.ro/index.php?action=reminder

Topograf Online / Expertiza Judiciara / Expert judiciar topo - plangere penala Moderat de bad wolf, dora3mira, doru2  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
ella1
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 30-06-2009
Postari: 12
Stimati Domni,

Sunt o persoana nemultumita de serviciile prestate de un expert judiciar numit de catre instanta.
Speta ar fi cam urmatoarea:
Ma aflu in plin proces de granituire cu un vecin, iar una dintre probele cerute de catre mine instantei a fost expertiza judiciara topo. Am primit-o si sunt foarte nemultumita de prestatia expertului, drept pentru care as vrea sa-i fac plangere penala. Mentionez faptul ca in momentul in care s-a desfasurat expertiza am avut grija sa filmez cam ceea ce s-a intamplat.
In fapt si conform actelor de proprietate (Contract V-C si intabulare), eu detin 3000 de mp si sunt reclamanta in acest proces, iar expertul mi-a gasit la masuratoare peste 5000 mp, cu toate ca latimea si lungimea terenului nu ar permite din pct de vedere matematic aceasta suprafata. Greselile repetate ale expertului care explica faptul ca eu as avea mai mult teren in mp asa cum v-am explicat mai sus sunt contrazise chiar de el prin explicarea clara ca am lungimea de x  ml si latimea de  y ml.
Atunci cand s-a desfasurat expertiza, expertul a folosit un teodolit Theo 020, o ruleta cumparata din Praktiker (hobby) si o mira telescopica fara a avea insa o nivela sferica ( nu avea nici macar o nivela) si era insotit de un « baiat de casa » asa cum s-a exprimat.
Lipsa de obiectivitate si de profesionalism m-a infiorat atunci cand am citit Raportul de expertiza. In consecinta, dupa ce am vazut concluziile d-lui expert judiciar numit de catre instanta, am angajat un alt expert judiciar pentru a efectua o expertiza extrajudiciara care sa-mi masoare terenul si sa-mi spuna daca primul expert a avut dreptate sau nu ( cu toate ca este absolut imposibil ca acea expertiza sa fie corecta), dar aveam nevoie de proba si nu neaparat, pentru plangerea penala cat pentru obiectiunile la raportul de expertiza. Expertul pe care l-am angajat a folosit o statie totala si GPS, asa ca nu cred ca erorile pot fi atat de mari.
In sfarsit, dupa ce am depus obiectiunile, instanta a considerat ca expertul judiciar in cauza ar trebui sa dea lamuriri la urmatorul termen, lucru care nu s-a intamplat desigur, pentru ca dl expert nu a binevoit sa se prezinte
Lucrul care ma deranjeaza si mai tare este faptul ca expertul a considerat ca eu am intrat in terenul paratului cu 10 mp ( sau liniari – lucru imposibil, pentru ca as ramane fara proprietate daca ar fi asa), spun acest lucru deoarece este foarte ambiguu in exprimare, pentru ca o data spune 10 m, iar altadata spune 10 mp si mai spune ca, acei mp pe care eu ii revendic sunt la celalat vecin, care are gard de 20 de ani si casa construita la 70 cm de hotarul comun, iar la momentul in care s-a facut cadastrul la terenul meu, acel gard exista si ma gandesc ca a fost luat ca reper la masuratori.Un alt aspect important ar fi faptul ca terenul intre mine si parat nu este ingradit.
Mentionez ca actiunea a inceput pe granituire dar pe parcursul procesului, am fost intrebata de presedinta competului daca revendic ceva, avand in vedere ca am sustinut faptul ca paratul a construit gardul fara acordul meu(gard pe care l-a daramat cu cateva zile inainte de experiza) si a construit o cladire tot pe terenul meu,  instanta mi-a acordat si cererea de revendicare.
Am avut incredere in faptul ca expertul numit de instanta o sa fie corect, de aceea nu am cerut si expert consilier parte, iar acum m-am trezit in situatia ca vreau refacerea expertizei de catre un alt expert sau expertiza contrara si pierd vremea si banii pe la judecatorie.
Ce parere aveti domnilor ?


02-07-2009 21:27:31
   
topograful linistit
Membru Silver
Mesaj Privat

Inregistrat: 19-12-2008
Postari: 147
Doamna Ella,

Ar trebui ca in primul rand sa faceti toate demersurile pt. a se crea si a se adopta o lege in care aceste expertize sa fie facute de SPECIALISTI si numai de catre SPECIALISTI (sunt experti care nu au studii superioare de topografie-cadastru ... poate nu stiati), iar instrumentele cu care executa astfel de masuratori sa fie verificate metrologic si bineinteles de ultima generatie.
La mine in localitate circula o vorba printre colegi: "Bai nu am nimic cu nea' .... (expertu) dar sa mai schimbe macar ruleta".

 


02-07-2009 22:50:34
   
ella1
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 30-06-2009
Postari: 12
Draga topograf linistit,

De aceea il asteptam si eu pe expertul judiciar sa dea lamuriri si sa-l intreb printre altele daca are cumva metrologia la zi, dar sa  si  prezinte dovada acestei verificari metrologice.

Oricum, multumesc pentru faptul ca ai raspuns atat de repede!

Modificat de ella1 (02-07-2009 23:32:53)


02-07-2009 22:57:57
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086
Dna Ella,
1). Daca expertul nu era expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei , atunci expertiza este nula conf. art 14 alin 1 si art 18 din din OG 2/2000.
2). Este dreptul dvs. sa faceti plangere penala daca va considerati lezata in dreptul dvs.
3). faptul ca ati filmat expertiza este o fapta penala impotriva dvs.
4). daca nu ati avut incredere in expert nu trebuia sa-l acceptati.
5). Nu aveti dreptul sa blamati un expert pana nu aveti dovada faptului ca el a efectuat o expertiza gresita sau sau rau voitoare.
6). Faptul ca a fost ajutat de o terta persoana nu este interzit. Daca nu erati de acord trebuia sa-i spuneti asta si sa-l ajutati personal.
7). Faptul ca a folosit acele a instrumente este legal.
8), Aveti dreptul sa solicitati certificatul metrologic, iar expertul este obligat sa-l prezinte.
9). Personal  va pot demonstra ca pot efectua o expertiza pe o suprafata de 3000-5000 m.p. , numai cu ruleta si ma incadrez in toleranta unei masuratori facuta cu statia totala. GPS -ul poate fi folosit, doar in anumite conditii pentru o expertiza judiciara neavand precizia suficienta pentru asa ceva.
10). Nici-un expert adevarat si autorizat care se respecta nu efectueaza o expertiza extrajudiciara , cand mai exista o expertiza la care nu au fost formulate obiectiuni(este o fapta penala).
11). Este imposibil ca un expert sa greseasca o masuratoare cu 2000 m.p. la o suprafata de 3000 m.p.
12). expertul nu are voie sa foloseasca pentru expertiza decat actele de la dosar.
13). Expertul trebuie sa raspunda strict la Obiectivele cuprinse in Incheierea de sedinta .
14).Expertul nu are dreptul sa dea solutii in dosar decat daca i se cer in mod expres pri incheierea de sedinta .
15). Expertul nu este obligat sa se prezinte in instanta decat la cererea expresa  a instantei, dar este obligat sa raspunda la toate obiectiunile partilor sau ale instantei, care se incadreaza in Obiectivele stabilite .
Daca imi trimiteti o copie scanata a Raportului de expertiza imi pot da o parere despre acesta, dar doar o parere.
O alta expertiza nu v-as face decat la solicitarea instantei , dar va asigur ca ar fi 100% corecta. Pe un expert nu il intereseaza cine are dreptate, el trebuie sa constate doar care este starea de fapt in teren si sa spuna adevarul si numai adevarul !
Mult succes !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

02-07-2009 23:44:07
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

topograful linistit a scris:

Doamna Ella,

Ar trebui ca in primul rand sa faceti toate demersurile pt. a se crea si a se adopta o lege in care aceste expertize sa fie facute de SPECIALISTI si numai de catre SPECIALISTI (sunt experti care nu au studii superioare de topografie-cadastru ... poate nu stiati), iar instrumentele cu care executa astfel de masuratori sa fie verificate metrologic si bineinteles de ultima generatie.
La mine in localitate circula o vorba printre colegi: "Bai nu am nimic cu nea' .... (expertu) dar sa mai schimbe macar ruleta".

 

Daca nu stii e bine sa nu-ti dai cu parerea.
Exista OG 2/2000 aprobata prin legea 156/2002 care stabileste  cine si in ce conditii poate efectua aceste expertize.
Legea 247/2005 are cateva completari la aceasta lege.
Deci expertizele sunt facute doar de specialisti !_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

02-07-2009 23:49:53
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086
aceste file arata cum a fost sanctionat un expert care a participat , numit de instanta, la efectuarea unei expertize  pentru care nu era autorizat._______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

02-07-2009 23:53:25
   
ella1
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 30-06-2009
Postari: 12
D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
2. Da, este dreptul meu.
3.Faptul ca am filmat expertiza, este o fapta penala conf. carui articol?
4.Nu aveam de unde sa stiu ca o sa greseasca atat de grav, iar un expert poate fi revocat ca un judecator. Cam greu, Nu-i asa?
5.Nu il blamez, pana la proba contrarie.
6. Daca a fost ajutat de o terta persona, acea persoana macar trebuia sa stie cum sa tina mira, iar eu nu aveam cum sa il ajut, deoarece nu am mai participat la o expertiza judiciara topo, iar in definitiv eu nu stiu cum sa tin mira.
7. Sunt convinsa de acest lucru, dar masuratorile trebuiau sa fie corecte daca nu, exacte.
8.Urmeaza sa solicit si acest lucru.
9.Nu ma indoiesc de acest lucru, pana la proba contrarie, dar nu cred ca o sa fie necesar sa apelez la dvs.
10. Aceasta expertiza extrajudiciara am solicitat-o, deoarece aveam nevoie de probe, iar in procesul civil este folosita doar ca inscris.
11.Ba da. Este posibil, este scris negru pe alb in Raportul de expertiza judiciara de catre expertul in cauza.
12.Avea acte suficiente la dosar, cum ar fi planurile de amplasament cu coordonatele x y aferente.
13. Nu a raspuns. A raspuns insuficient si pe alaturi.
14. Nu a oferit solutii. A lasat la aprecierea instantei.
15.Expertul in cauza, era obligat sa se prezinte sa ofere lamuriri, dar din pacate nu s-a prezentat chiar daca a fost chemat de catre instanta.

Iar ceea ce ati atasat dvs. mi se pare inutil, expertul era si este autorizat pentru ceea ce a facut.
Si sunt de acord cu dvs. unde aveti ffff mare dreptate - expertizele sunt facute doar de specialisti

Mult succes in activitatea dvs!
Cu respect!


03-07-2009 00:31:27
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

ella1 a scris:

D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
2. Da, este dreptul meu.
3.Faptul ca am filmat expertiza, este o fapta penala conf. carui articol?
4.Nu aveam de unde sa stiu ca o sa greseasca atat de grav, iar un expert poate fi revocat ca un judecator. Cam greu, Nu-i asa?
5.Nu il blamez, pana la proba contrarie.
6. Daca a fost ajutat de o terta persona, acea persoana macar trebuia sa stie cum sa tina mira, iar eu nu aveam cum sa il ajut, deoarece nu am mai participat la o expertiza judiciara topo, iar in definitiv eu nu stiu cum sa tin mira.
7. Sunt convinsa de acest lucru, dar masuratorile trebuiau sa fie corecte daca nu, exacte.
8.Urmeaza sa solicit si acest lucru.
9.Nu ma indoiesc de acest lucru, pana la proba contrarie, dar nu cred ca o sa fie necesar sa apelez la dvs.
10. Aceasta expertiza extrajudiciara am solicitat-o, deoarece aveam nevoie de probe, iar in procesul civil este folosita doar ca inscris.
11.Ba da. Este posibil, este scris negru pe alb in Raportul de expertiza judiciara de catre expertul in cauza.
12.Avea acte suficiente la dosar, cum ar fi planurile de amplasament cu coordonatele x y aferente.
13. Nu a raspuns. A raspuns insuficient si pe alaturi.
14. Nu a oferit solutii. A lasat la aprecierea instantei.
15.Expertul in cauza, era obligat sa se prezinte sa ofere lamuriri, dar din pacate nu s-a prezentat chiar daca a fost chemat de catre instanta.

Iar ceea ce ati atasat dvs. mi se pare inutil, expertul era si este autorizat pentru ceea ce a facut.
Si sunt de acord cu dvs. unde aveti ffff mare dreptate - expertizele sunt facute doar de specialisti

Mult succes in activitatea dvs!
Cu respect!


Dna ,
1). Expertul trebuia numit de instanta ,nu agajat de dvs. I-ati verificat dvs. Legitimatia? Multi autorizati in Agricultura fac si expertize topografice, ceace este ilegal.
2.
3). Daca aveti si acordul expertului atunci nu este ilegal.
4).Daca a gresit e ceva, daca a facut cu intentie e altceva, nu e gresala !
5).De acord.
6).Aici e discutabil.Consider ca daca nu stia sa tina mira nu il aducea cu el.
7).
8).Foarte bine si foarte corect.
9).OK.
10).Nu aveati dreptul  ! Trebuie sa solicitati o contraexpertiza si sa aprobe instanta, sau , sa faceti plangerea ,iar organele de cercertare penala sa solicite o astfel de expertiza !
11).Nu se poate gresi astfel ! ori nu esgte SPECIALIST ! Ori a facut-o cu intentie ! in ambele situatii este foarte grav !
12).Posibil.
13).Se fac Obiectiuni . Se solicita raspunsuri suplimentare si complete, dar legate stric de Obiectivele Expertizei !
14).Nu are dreptul sa dea solutii . Nu are dreptul sa lase concluziile la aprecierea instantei !
15).Daca a fost solicitata prezenta sa si nu vine poate fi adus cu mandat !

Succes !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

03-07-2009 01:55:08
   
John Doe
Moderator
Mesaj Privat

Din: Sibiu
Inregistrat: 07-07-2008
Postari: 3747
Doru2, Legile din US difera putin de cele de pe-aici, nu prea vad sensul comparatiei. In RO, daca folosesti ilegal un imobil timp de 20 de ani fara a fi tulburat in posesie îl poti revendica legal - se numeste uzucapiune.
Da, nu e frumos sa lovim din prima în toata lumea daca un client e nemultumit. Am impresia ca nu te-ai gandit deloc ca acel expert ar putea avea macar o parte din vina.
Despre partea legala s-a discutat. Geometric doar, ar mai fi de spus ca o suprafata nu poate fi mai mare decât lungimea x latimea lotului.


03-07-2009 08:17:17
   
topograful linistit
Membru Silver
Mesaj Privat

Inregistrat: 19-12-2008
Postari: 147

bad wolf a scris:


ella1 a scris:

D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
2. Da, este dreptul meu.
3.Faptul ca am filmat expertiza, este o fapta penala conf. carui articol?
4.Nu aveam de unde sa stiu ca o sa greseasca atat de grav, iar un expert poate fi revocat ca un judecator. Cam greu, Nu-i asa?
5.Nu il blamez, pana la proba contrarie.
6. Daca a fost ajutat de o terta persona, acea persoana macar trebuia sa stie cum sa tina mira, iar eu nu aveam cum sa il ajut, deoarece nu am mai participat la o expertiza judiciara topo, iar in definitiv eu nu stiu cum sa tin mira.
7. Sunt convinsa de acest lucru, dar masuratorile trebuiau sa fie corecte daca nu, exacte.
8.Urmeaza sa solicit si acest lucru.
9.Nu ma indoiesc de acest lucru, pana la proba contrarie, dar nu cred ca o sa fie necesar sa apelez la dvs.
10. Aceasta expertiza extrajudiciara am solicitat-o, deoarece aveam nevoie de probe, iar in procesul civil este folosita doar ca inscris.
11.Ba da. Este posibil, este scris negru pe alb in Raportul de expertiza judiciara de catre expertul in cauza.
12.Avea acte suficiente la dosar, cum ar fi planurile de amplasament cu coordonatele x y aferente.
13. Nu a raspuns. A raspuns insuficient si pe alaturi.
14. Nu a oferit solutii. A lasat la aprecierea instantei.
15.Expertul in cauza, era obligat sa se prezinte sa ofere lamuriri, dar din pacate nu s-a prezentat chiar daca a fost chemat de catre instanta.

Iar ceea ce ati atasat dvs. mi se pare inutil, expertul era si este autorizat pentru ceea ce a facut.
Si sunt de acord cu dvs. unde aveti ffff mare dreptate - expertizele sunt facute doar de specialisti

Mult succes in activitatea dvs!
Cu respect!


Dna ,
1). Expertul trebuia numit de instanta ,nu agajat de dvs. I-ati verificat dvs. Legitimatia? Multi autorizati in Agricultura fac si expertize topografice, ceace este ilegal.
2.
3). Daca aveti si acordul expertului atunci nu este ilegal.
4).Daca a gresit e ceva, daca a facut cu intentie e altceva, nu e gresala !
5).De acord.
6).Aici e discutabil.Consider ca daca nu stia sa tina mira nu il aducea cu el.
7).
8).Foarte bine si foarte corect.
9).OK.
10).Nu aveati dreptul  ! Trebuie sa solicitati o contraexpertiza si sa aprobe instanta, sau , sa faceti plangerea ,iar organele de cercertare penala sa solicite o astfel de expertiza !
11).Nu se poate gresi astfel ! ori nu esgte SPECIALIST ! Ori a facut-o cu intentie ! in ambele situatii este foarte grav !
12).Posibil.
13).Se fac Obiectiuni . Se solicita raspunsuri suplimentare si complete, dar legate stric de Obiectivele Expertizei !
14).Nu are dreptul sa dea solutii . Nu are dreptul sa lase concluziile la aprecierea instantei !
15).Daca a fost solicitata prezenta sa si nu vine poate fi adus cu mandat !

Succes !Vad ca si tu te referi de fapt la ce am spus eu mai sus (ca lucreaza ca experti topo toti agricultorii); Ma mira ca nu erai de acord cu mine.


03-07-2009 09:40:15
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

topograful linistit a scris:


bad wolf a scris:


ella1 a scris:

D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
2. Da, este dreptul meu.
3.Faptul ca am filmat expertiza, este o fapta penala conf. carui articol?
4.Nu aveam de unde sa stiu ca o sa greseasca atat de grav, iar un expert poate fi revocat ca un judecator. Cam greu, Nu-i asa?
5.Nu il blamez, pana la proba contrarie.
6. Daca a fost ajutat de o terta persona, acea persoana macar trebuia sa stie cum sa tina mira, iar eu nu aveam cum sa il ajut, deoarece nu am mai participat la o expertiza judiciara topo, iar in definitiv eu nu stiu cum sa tin mira.
7. Sunt convinsa de acest lucru, dar masuratorile trebuiau sa fie corecte daca nu, exacte.
8.Urmeaza sa solicit si acest lucru.
9.Nu ma indoiesc de acest lucru, pana la proba contrarie, dar nu cred ca o sa fie necesar sa apelez la dvs.
10. Aceasta expertiza extrajudiciara am solicitat-o, deoarece aveam nevoie de probe, iar in procesul civil este folosita doar ca inscris.
11.Ba da. Este posibil, este scris negru pe alb in Raportul de expertiza judiciara de catre expertul in cauza.
12.Avea acte suficiente la dosar, cum ar fi planurile de amplasament cu coordonatele x y aferente.
13. Nu a raspuns. A raspuns insuficient si pe alaturi.
14. Nu a oferit solutii. A lasat la aprecierea instantei.
15.Expertul in cauza, era obligat sa se prezinte sa ofere lamuriri, dar din pacate nu s-a prezentat chiar daca a fost chemat de catre instanta.

Iar ceea ce ati atasat dvs. mi se pare inutil, expertul era si este autorizat pentru ceea ce a facut.
Si sunt de acord cu dvs. unde aveti ffff mare dreptate - expertizele sunt facute doar de specialisti

Mult succes in activitatea dvs!
Cu respect!


Dna ,
1). Expertul trebuia numit de instanta ,nu agajat de dvs. I-ati verificat dvs. Legitimatia? Multi autorizati in Agricultura fac si expertize topografice, ceace este ilegal.
2.
3). Daca aveti si acordul expertului atunci nu este ilegal.
4).Daca a gresit e ceva, daca a facut cu intentie e altceva, nu e gresala !
5).De acord.
6).Aici e discutabil.Consider ca daca nu stia sa tina mira nu il aducea cu el.
7).
8).Foarte bine si foarte corect.
9).OK.
10).Nu aveati dreptul  ! Trebuie sa solicitati o contraexpertiza si sa aprobe instanta, sau , sa faceti plangerea ,iar organele de cercertare penala sa solicite o astfel de expertiza !
11).Nu se poate gresi astfel ! ori nu esgte SPECIALIST ! Ori a facut-o cu intentie ! in ambele situatii este foarte grav !
12).Posibil.
13).Se fac Obiectiuni . Se solicita raspunsuri suplimentare si complete, dar legate stric de Obiectivele Expertizei !
14).Nu are dreptul sa dea solutii . Nu are dreptul sa lase concluziile la aprecierea instantei !
15).Daca a fost solicitata prezenta sa si nu vine poate fi adus cu mandat !

Succes !Vad ca si tu te referi de fapt la ce am spus eu mai sus (ca lucreaza ca experti topo toti agricultorii); Ma mira ca nu erai de acord cu mine.


E posibil ca uneori nu am fost de acord cu unele opinii ale tale, dar in legatura cu expertize  topo efectuate de agronomi sau silvicultori sunt satul.
Eu am fost nevoit sa ma folosesc de hotararea pe care am afisat-o mai sus impotriva unui"coleg' agronom pe care l-am avut "expert asistent " si care si-a incalcat juramantul depus si ancercat sa ma "infunde". Am facut-o , cu regret , dar nu am avut de ales, sunt expert din 1992 si nu mi-am permis niciodata sa-mi bat joc de mine efectuand o expertiza "la ordin" !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

03-07-2009 15:22:16
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086
Doru,
Ai dreptate ! La noi de foarte multe ori cumparatorul nu-si ia in primire terenul inainte de a semna la notar.
Am avut de curand un caz cand am efectuat o expertiza pe un caz de revendicare (culmea) cand cumparatorul (de buna credinta) nu a luat in primire terenul, iar cand l-a cautat (fara cel ca i-l vanduse ) a constatat ca acesta nu mai exista fizic, iar el a considerat sa de in judecata persoanele care apareau ca vecini in acte, dar el nu luase in primire asa cum ai spus nici un tarus, dapoi patru, cati ar fi fost necesat terenul fiind aprox un dreptunghi.
Nu conteaza rezovarea, dar la noi este la mada vanzarea cumpararea pe nevazute.

In legatura cu cea sous John doe cu uzucapiunea , este adevarat, dar acelasi lucru l-ai spus si tu cu exemplul cu terenul inchis cu gard de mai mult timp.
In privinta problemelor de tulburare de posesie, revendicare si granituire legile romanesti sun foarte clare !
Alta e problema: Lipsa de experentaa aunor judecatori. \avocati foarte bine pregatiti sa foloseasca toate jmecheriile, experti care nu-si respecta calitatea si efectueaza expertize la comanda. Mai sunt si persoane autorizate care cu tot respectul, nu au experienta necesara ca expert judiciar si cu toate aste fac , si le fac prost !.
Judecatori care isi bat joc de experti prin onorarii de tip 300 lei si amenda la primul termen(doua saptamani) de 500 lei.

Iar pentru rezolvarea corecta a Cadastrului in Romania , e o problema grava , e in metastaza, daca nu se face nimic concret i max. 2 ani , va intra in colaps. !
Succes !
Eu nu am intrebat-o pe Dna Ella , de conditiile cum a cumparat terenul, m-am limitat pur si simplu la partea juridica !
Bafta !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

03-07-2009 15:39:35
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

doru2 a scris:

bad wolf, voi stiti mai bine problemele din ro, eu ma limitez la a da si eu cate un exemplu de prin alte parti, asta doar pentru a sublinia faptul ca, nu doar in romania exista asemena probleme ci peste tot, iar daca treba nu e facuta la modul cel mai serios, problemele pot aparea oriunde, iar legat de suprafete, chiar ieri ne-a sunat si pe noi cineva sa ne atraga atentia ca el are niste harti, dar neoficiale, pe care apare o suprafata mai mare decat i-a iesit din cei i-am calculat noi.a trebuit sa printam cam 10 pagini de legislatie prin care sa documentam faptul ca acele harti, assessors maps, sunt doar informative si nu au valoare legala...

deci, problemele sunt similare, legislatia, in general e asemantoare, diferenta e de cateva sute de ani de experienta rezolvand aceste probleme. din pacate, la noi a murit traditia, iar cadastrul a fost distrus de comunisti. va trebui sa trecem din nou prin toate fazele de haos pana vom reinventa principiile care au existat inainte, asa a fost peste tot, chiar si in us...

bafta si multe salutari din san francisco...super oras


Doru,
ce mai grava problema de la noi este dorinta politicienilor de a tine treaba incurcata pentru a putea sa faca tot felul de afaceri imobiliare. De aici rezulta toate celelalte.
mai este o problema , cel puti la fel de grava, care tine , insa de breasla noastra: suntem extrem de dezbinati si individualisti !
iar acesta este rezultul direct al societatii de consum , nu ne intereseaza, decat , daca se poate sa ne fie noua bine, si atat !
Deocamdata asta e...
Dupa cum ai inteles eu lucrez, momentant doar topografie pe Valea prahovei. cand trebuie, pentru problemele firmei sa intru in sdiul unui OCPI ma cuprinde o...sila... ce sa mai spun ,iti imaginezi !

Multa bafta si multe salutari de pe valea prahovei, din Busteni !
Succes !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

03-07-2009 22:32:51
   
ella1
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 30-06-2009
Postari: 12

bad wolf a scris:


ella1 a scris:

D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
Cu respect!


Dna ,
1). Expertul trebuia numit de instanta ,nu agajat de dvs. I-ati verificat dvs. Legitimatia? Multi autorizati in Agricultura fac si expertize topografice, ceace este ilegal.

Succes !


Stimati Domni,

1. Actele extrajudiciare sunt cele care nu emană de la instanţele judecătoreşti, însă pot fi folosite în cadrul unui proces civil.

Efectuarea expertizei tehnice extrajudiciare (cf. Ordonantei 2 / 2000)
Art. 30. - (1) Expertul tehnic judiciar poate efectua şi expertize tehnice extrajudiciare, la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.
(2) Expertul tehnic extrajudiciar poate efectua numai expertize tehnice extrajudiciare în specialitatea pentru care a fost atestat, la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.
Art. 31. - (1) Relaţiile expertului tehnic cu solicitantul expertizei tehnice extrajudiciare se stabilesc prin contract scris de prestări de servicii, semnat de ambele părţi.

Nu am facut contract cu un expert in agricultura.
Da, i-am vazut legitimatia si suplimentar m-am uitat pe just.ro ca sa ma asigur de acest lucru.doru2 a scris:

doamna ella, eu am o singura intrebare pentru dvs:

1. care au fost actiunile dvs, in momentul in care ati cumparat proprietatea, pentru a  materializa pe teren limitele proprietatii? ati facut ceva in acest sens? eu va asigur ca in majoritatea cazurilor, atat paratul cat si "paraciosul" sunt de vina pentru ca nu au facut nimic, dar absolut nimic in acest sens.

2.  unde va sunt bornele? tarusii? pietrele de horar? ce ati facut pentru perpetuarea acestora de-a lungul timpului?

3. nici un topograf nu poate gresi cu 2000 de mp nici macar daca este simplu tamplar. pe mira n-ai cum sa citesti cu asemenea erori, nici ruleta nu masoara atat de prost oricat de neprofesionala ar fi. pentru masurarea unei parcele nu ai nevoie de studii, 8 clase sunt suficiente. scopul expertizei tehnice nu  este de a masura, 80% are de-a face cu studierea amanuntita a actelor, intelegerea problematicii si identificarea problemelor.

3. dumneavoastra, cand ati cumparat un bun imobil, trebuia sa luati toate masurile pentru protejarea acestuia, la fel ca si unul mobil. la fel cum va inchidetii masina, sau cum puneti lacatul pe casa pentru a va proteja mobila si celealte bunuri.

4. majoritatea problemelor provin si din lipsa de cunostinte a cetatenilor in acest domeniu(nu sunt de condamnat, 50 de ani nu a existat proprietate privata in romania). conform principiilor de cadastru, nimeni nu poate sa detina o suprafata mai mare decat cea la care este indreptatit, iar asta se traduce prin urmatoarele: dumneavoastra nu ati cumparat o suprafata in acte ci una pe teren, iar obiectul tranzactiei este ceea ce a fost marcat si materializat pe teren nu ceea ce aveti in acte. daca cineva va indicat patru tarusi si v-a spus ca sunt 8000 de metrii, iar apoi  s-a dovedit ca sunt doar 2000, este problema dvs, dumneavoastra ati cumparat ceea ce se afla intre cei patru tarusi si nu o suprafata de 8000 de metrii.

5. aici intervine expertiza si opinia expertului. de a constata care a fost intentia si,mai ales, ce insemna 8000 mp, iar spre dezamagirea tuturor clientilor, 8000mp nu insemna niciodata 8000mp, poate insemna orice, in functie de anul si conditiile(istorice, sociale, politice) in care a fost cumparata acea proprietate. dar indiferent de acele conditii, cei patru tarusi ar fi trebuit sa existe, sau macar 2 dintre ei, sau o harta prin care sa existe o referinta relativa si nu absoluta cu o borna sau mai multe.

6.  coordonatele de pe hartile dvs sunt la fel de valabile precum calificarea celui care le-a stabilit si conditiile in care masuratoarea a fost executata.  aici intervine expertiza si opinia unui expert. din pacate, daca ar trebui sa gasim teren pentru a acoperi toata suprafata din actele proprietarilor, ar trebui sa trimitem un corp expeditionar pe marte, pentru descoperirea de noi teritorii...

7. iar vestea cea mai proasta este ca, vecinul dvs, daca a avut un gard prin care v-a luat o parte din prorietate, iar dvs nu ati facu nimic in acest sens, s-ar putea sa fi pierdut parcela, pentru ca pe primul loc(cel putin unde ma aflu eu) sunt drepturile nescrise.

8. sincer, va tin pumnii si sper ca legislatia din romania este mai permisiva cu erorile de genul celei comise. va asigur ca daca vecinul  punea un gard in jurul proprietatii dvs si ar fi trecut 10-15 ani, fara ca dvs sa fi facut ceva in acest sens, acum ati fi ramas fara proprietate, asta intr-un stat cu legilatie si traditie democratica si cu respectarea stricta a dreptului la proprietate.

9. inca o data, inainte de a lovi in si a invinovati un expert sau un topograf, dumneavoastra personal, ce ati facut pentru a va proteja proprietatea? nimic? si daca nimic, de ce vi se pare atat de aberant faptul ca un expert nu poate sa rezolve problema intr-un mod care sa va convina? nimeni, dar absolut nimeni nu poate sa masoare nimic, pornind de la NIMIC si bazandu-se pe o suprafata din acte. orice suprafata trebuie sa inceapa undeva si sa se sfarseasca undeva, sau macar sa fie cunoscuta dimensiunea si orientarea  unei laturi si un punct de unde sa inceapa, iar acel undeva nu prea exista in romania, din pacate.

multa bafta si, poate informatiile mele va vor folosi pe viitor

1. Terenul este cumparat in urma cu aprox. 2 ani.Descrierea proprietatii este cuprinsa in contractul de vanzare-cumparare cat si in planul de amplasament in care sunt cuprinse si coordonatele x y in sistem  stereo 70. Inainte de a cumpara acest imobil, l-am vazut, am stiut ce suprafata are in mp cat si dimensiunile de lungime si latime si am stiut cu ce persoane ma invecinez.

Singura latura care nu era si nu este in acest moment ingradita, este latura care se invecineaza cu paratul.

Am incercat pe cale amiabila sa ma inteleg cu acest vecin asupra granituirii, dar nu am avut succes, mai mult, acest vecin a considerat ca ar fi potrivit sa-mi tranteasca si o parte dintr-o cladire pe terenul meu, drept pentru care anul trecut am initiat aceasta actiune in granituire (cu toate ca puteam sa fac mult mai mult, dar ar fi insemnat printre altele si o plangere penala pentru tulburare de posesie).

2. Bornele nu stiu unde sunt, tarusi si pietre de hotar nu existau pe latura cu paratul, exista gardul de la strada, dar paratul spune ca al meu este prea lung, cu toate ca nu am modificat nimic la el.


3. Am cumparat 3000 mp si nu 5000 mp. Acest expert chiar  daca are mai mult de 8 clase si nu este tamplar, asa a masurat. Este imposibil ca eu sa detin 5000 de mp, avand in vedere ca  acest teren are deschidere la 2 drumuri, iar in stanga si in dreapta am vecini cu constructii si repet, lungimea X latimea acestui imobil, niciodata nu poate sa dea aceasta suprafata de 5000 mp. Acest expert numit de catre instanta nu a studiat dosarul nici 10%.


4. In cei 50 de ani de comunism de care spuneti dvs., a existat pe alocuri si proprietate privata. Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu ‘’ lipsa de cunostinte ‘’ . Nu vreau o suprafata mai mare decat ceea ce am cumparat, dar vreau exact acea suprafata. In exemplul dvs. nu ma incadrez.


5. Opinia expertului in aceasta speta , a fost una eronata.Conditiile istorice, sociale si politice nu pot sa-mi mareasca proprietatea asa cum spuneti dvs. singura modalitate in aceasta speta de a-mi mari proprietatea ar fi fost una pur naturala, cum ar fi aluviunea, iar la mine nu este cazul. Exista un plan parcelar la primarie care imi da dreptate mie.

6. Cel care a executat masuratorile si a intocmit  planurile de amplasament este calificat si autorizat in aceasta meserie asa cum prevede legea. Iar referitor la teritoriul pe care ar trebui sa-l gasim pe Marte, sunt in asentimentul dvs.


7. Vecinul care are gard, nu eu consider ca mi-a incalcat proprietatea (drept dovada , nu l-am chemat in  instanta), ci expertul numit de instanta – ceea ce mi se pare iarasi o eroare grosolana din partea expertului. Am explicat mai sus si motivele pentru care nu consider acest lucru. Chiar  daca ar fi fost asa, cum a explicat si un coleg de-al dvs, in Ro exista uzucapiunea (mica sau mare), iar el ar fi trebuit sa uzucapeze, iar eu nu pierdeam acea parcela asa usor. Referitor la drepturile nescrise, sunt convinsa ca sunt aplicabile triburilor si nu intr-un stat de drept.

8. Va multumesc !

9.Nu am lovit si nu am invinovatit nici un expert sau topograf, am descris aici doar ceea ce consider eu ca a gresit si ceea ce se poate observa cu ochiul liber si nu am detaliat in totalitate, doar am spicuit.


Doru a scris:


Judecatori care isi bat joc de experti prin onorarii de tip 300 lei si amenda la primul termen(doua saptamani) de 500 lei.

Bafta !


Imi pare rau sa aflu acest lucru. Mi se pare aberant, sa pui un expert judiciar sa efectueze o expertiza tehnica judiciara pe asa putini bani, avand in vedere faptul ca acel expert plateste o cotizatie, impozit, transport si multe altele pe care le cunoasteti dvs. foarte bine.

"Incheierea de numire va stabili si plata expertilor"-art. 202 alin. 2 Cod pr.civila.


Dupa ce expertiza a fost finalizata, onorariul provizoriu se regularizeaza, dar numai in sensul maririi lui, la cererea expertului.

"La cererea expertilor, tinindu-se seama de lucrare, instanta le va putea mari plata cuvenita prin incheiere executorie data cu citarea partilor"-art. 213 alin. 2 Cod pr.civ.

OG nr. 2/2000:

<" art. 22 (1) Raportul de expertiza insotit de nota de evaluare a onorariului, impreuna cu decontul cheltuielilor de transport, cazare, diurna sau al altor cheltuieli necesare pentru efectuarea expertizei, daca este cazul, se depun la organul cu atributii jurisdictionale care a incuviintat expertiza.
(2) Dupa stabilirea onorariului definitiv, precum si, daca este cazul, a cuantumului cheltuielilor de transport, cazare, diurna sau al altor cheltuieli necesare pentru efectuarea expertizei, organul cu atributii jurisdictionale instiinteaza biroul local de expertize in vederea efectuarii platii.">
Art 22  este modificat de Lg. 178/2009, pentru modificarea si completarea OG nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara
Daca am deranjat pe cineva, imi cer scuze anticipat.
Succes !

Modificat de ella1 (04-07-2009 22:38:01)


04-07-2009 20:00:45
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

ella1 a scris:


bad wolf a scris:


ella1 a scris:

D-le/D-na bad wolf,

Sa incepem cu inceputul.

1. Expertul pe care l-am angajat este expert judiciar si ca atare este expert autorizat in specialitatea topografie, geodezie, cadastru , de catre ministerul justitiei.
Cu respect!


Dna ,
1). Expertul trebuia numit de instanta ,nu agajat de dvs. I-ati verificat dvs. Legitimatia? Multi autorizati in Agricultura fac si expertize topografice, ceace este ilegal.

Succes !


Stimati Domni,

1. Actele extrajudiciare sunt cele care nu emană de la instanţele judecătoreşti, însă pot fi folosite în cadrul unui proces civil.

Efectuarea expertizei tehnice extrajudiciare (cf. Ordonantei 2 / 2000)
Art. 30. - (1) Expertul tehnic judiciar poate efectua şi expertize tehnice extrajudiciare, la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.
(2) Expertul tehnic extrajudiciar poate efectua numai expertize tehnice extrajudiciare în specialitatea pentru care a fost atestat, la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.
Art. 31. - (1) Relaţiile expertului tehnic cu solicitantul expertizei tehnice extrajudiciare se stabilesc prin contract scris de prestări de servicii, semnat de ambele părţi.

Nu am facut contract cu un expert in agricultura.
Da, i-am vazut legitimatia si suplimentar m-am uitat pe just.ro ca sa ma asigur de acest lucru.doru2 a scris:

doamna ella, eu am o singura intrebare pentru dvs:

1. care au fost actiunile dvs, in momentul in care ati cumparat proprietatea, pentru a  materializa pe teren limitele proprietatii? ati facut ceva in acest sens? eu va asigur ca in majoritatea cazurilor, atat paratul cat si "paraciosul" sunt de vina pentru ca nu au facut nimic, dar absolut nimic in acest sens.

2.  unde va sunt bornele? tarusii? pietrele de horar? ce ati facut pentru perpetuarea acestora de-a lungul timpului?

3. nici un topograf nu poate gresi cu 2000 de mp nici macar daca este simplu tamplar. pe mira n-ai cum sa citesti cu asemenea erori, nici ruleta nu masoara atat de prost oricat de neprofesionala ar fi. pentru masurarea unei parcele nu ai nevoie de studii, 8 clase sunt suficiente. scopul expertizei tehnice nu  este de a masura, 80% are de-a face cu studierea amanuntita a actelor, intelegerea problematicii si identificarea problemelor.

3. dumneavoastra, cand ati cumparat un bun imobil, trebuia sa luati toate masurile pentru protejarea acestuia, la fel ca si unul mobil. la fel cum va inchidetii masina, sau cum puneti lacatul pe casa pentru a va proteja mobila si celealte bunuri.

4. majoritatea problemelor provin si din lipsa de cunostinte a cetatenilor in acest domeniu(nu sunt de condamnat, 50 de ani nu a existat proprietate privata in romania). conform principiilor de cadastru, nimeni nu poate sa detina o suprafata mai mare decat cea la care este indreptatit, iar asta se traduce prin urmatoarele: dumneavoastra nu ati cumparat o suprafata in acte ci una pe teren, iar obiectul tranzactiei este ceea ce a fost marcat si materializat pe teren nu ceea ce aveti in acte. daca cineva va indicat patru tarusi si v-a spus ca sunt 8000 de metrii, iar apoi  s-a dovedit ca sunt doar 2000, este problema dvs, dumneavoastra ati cumparat ceea ce se afla intre cei patru tarusi si nu o suprafata de 8000 de metrii.

5. aici intervine expertiza si opinia expertului. de a constata care a fost intentia si,mai ales, ce insemna 8000 mp, iar spre dezamagirea tuturor clientilor, 8000mp nu insemna niciodata 8000mp, poate insemna orice, in functie de anul si conditiile(istorice, sociale, politice) in care a fost cumparata acea proprietate. dar indiferent de acele conditii, cei patru tarusi ar fi trebuit sa existe, sau macar 2 dintre ei, sau o harta prin care sa existe o referinta relativa si nu absoluta cu o borna sau mai multe.

6.  coordonatele de pe hartile dvs sunt la fel de valabile precum calificarea celui care le-a stabilit si conditiile in care masuratoarea a fost executata.  aici intervine expertiza si opinia unui expert. din pacate, daca ar trebui sa gasim teren pentru a acoperi toata suprafata din actele proprietarilor, ar trebui sa trimitem un corp expeditionar pe marte, pentru descoperirea de noi teritorii...

7. iar vestea cea mai proasta este ca, vecinul dvs, daca a avut un gard prin care v-a luat o parte din prorietate, iar dvs nu ati facu nimic in acest sens, s-ar putea sa fi pierdut parcela, pentru ca pe primul loc(cel putin unde ma aflu eu) sunt drepturile nescrise.

8. sincer, va tin pumnii si sper ca legislatia din romania este mai permisiva cu erorile de genul celei comise. va asigur ca daca vecinul  punea un gard in jurul proprietatii dvs si ar fi trecut 10-15 ani, fara ca dvs sa fi facut ceva in acest sens, acum ati fi ramas fara proprietate, asta intr-un stat cu legilatie si traditie democratica si cu respectarea stricta a dreptului la proprietate.

9. inca o data, inainte de a lovi in si a invinovati un expert sau un topograf, dumneavoastra personal, ce ati facut pentru a va proteja proprietatea? nimic? si daca nimic, de ce vi se pare atat de aberant faptul ca un expert nu poate sa rezolve problema intr-un mod care sa va convina? nimeni, dar absolut nimeni nu poate sa masoare nimic, pornind de la NIMIC si bazandu-se pe o suprafata din acte. orice suprafata trebuie sa inceapa undeva si sa se sfarseasca undeva, sau macar sa fie cunoscuta dimensiunea si orientarea  unei laturi si un punct de unde sa inceapa, iar acel undeva nu prea exista in romania, din pacate.

multa bafta si, poate informatiile mele va vor folosi pe viitor

1. Terenul este cumparat in urma cu aprox. 2 ani.Descrierea proprietatii este cuprinsa in contractul de vanzare-cumparare cat si in planul de amplasament in care sunt cuprinse si coordonatele x y in sistem  stereo 70. Inainte de a cumpara acest imobil, l-am vazut, am stiut ce suprafata are in mp cat si dimensiunile de lungime si latime si am stiut cu ce persoane ma invecinez.

Singura latura care nu era si nu este in acest moment ingradita, este latura care se invecineaza cu paratul.

Am incercat pe cale amiabila sa ma inteleg cu acest vecin asupra granituirii, dar nu am avut succes, mai mult, acest vecin a considerat ca ar fi potrivit sa-mi tranteasca si o parte dintr-o cladire pe terenul meu, drept pentru care anul trecut am initiat aceasta actiune in granituire (cu toate ca puteam sa fac mult mai mult, dar ar fi insemnat printre altele si o plangere penala pentru tulburare de posesie).

2. Bornele nu stiu unde sunt, tarusi si pietre de hotar nu existau pe latura cu paratul, exista gardul de la strada, dar paratul spune ca al meu este prea lung, cu toate ca nu am modificat nimic la el.


3. Am cumparat 3000 mp si nu 5000 mp. Acest expert chiar  daca are mai mult de 8 clase si nu este tamplar, asa a masurat. Este imposibil ca eu sa detin 5000 de mp, avand in vedere ca  acest teren are deschidere la 2 drumuri, iar in stanga si in dreapta am vecini cu constructii si repet, lungimea X latimea acestui imobil, niciodata nu poate sa dea aceasta suprafata de 5000 mp. Acest expert numit de catre instanta nu a studiat dosarul nici 10%.


4. In cei 50 de ani de comunism de care spuneti dvs., a existat pe alocuri si proprietate privata. Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu ‘’ lipsa de cunostinte ‘’ . Nu vreau o suprafata mai mare decat ceea ce am cumparat, dar vreau exact acea suprafata. In exemplul dvs. nu ma incadrez.


5. Opinia expertului in aceasta speta , a fost una eronata.Conditiile istorice, sociale si politice nu pot sa-mi mareasca proprietatea asa cum spuneti dvs. singura modalitate in aceasta speta de a-mi mari proprietatea ar fi fost una pur naturala, cum ar fi aluviunea, iar la mine nu este cazul. Exista un plan parcelar la primarie care imi da dreptate mie.

6. Cel care a executat masuratorile si a intocmit  planurile de amplasament este calificat si autorizat in aceasta meserie asa cum prevede legea. Iar referitor la teritoriul pe care ar trebui sa-l gasim pe Marte, sunt in asentimentul dvs.


7. Vecinul care are gard, nu eu consider ca mi-a incalcat proprietatea (drept dovada , nu l-am chemat in  instanta), ci expertul numit de instanta – ceea ce mi se pare iarasi o eroare grosolana din partea expertului. Am explicat mai sus si motivele pentru care nu consider acest lucru. Chiar  daca ar fi fost asa, cum a explicat si un coleg de-al dvs, in Ro exista uzucapiunea (mica sau mare), iar el ar fi trebuit sa uzucapeze, iar eu nu pierdeam acea parcela asa usor. Referitor la drepturile nescrise, sunt convinsa ca sunt aplicabile triburilor si nu intr-un stat de drept.

8. Va multumesc !

9.Nu am lovit si nu am invinovatit nici un expert sau topograf, am descris aici doar ceea ce consider eu ca a gresit si ceea ce se poate observa cu ochiul liber si nu am detaliat in totalitate, doar am spicuit.


bad wolf a scris:

Doru,
Judecatori care isi bat joc de experti prin onorarii de tip 300 lei si amenda la primul termen(doua saptamani) de 500 lei.

Bafta !


Imi pare rau sa aflu acest lucru. Mi se pare aberant, sa pui un expert judiciar sa efectueze o expertiza tehnica judiciara pe asa putini bani, avand in vedere faptul ca acel expert plateste o cotizatie, impozit, transport si multe altele pe care le cunoasteti dvs. foarte bine.

"Incheierea de numire va stabili si plata expertilor"-art. 202 alin. 2 Cod pr.civila.


Dupa ce expertiza a fost finalizata, onorariul provizoriu se regularizeaza, dar numai in sensul maririi lui, la cererea expertului.

"La cererea expertilor, tinindu-se seama de lucrare, instanta le va putea mari plata cuvenita prin incheiere executorie data cu citarea partilor"-art. 213 alin. 2 Cod pr.civ.

OG nr. 2/2000:

<" art. 22 (1) Raportul de expertiza insotit de nota de evaluare a onorariului, impreuna cu decontul cheltuielilor de transport, cazare, diurna sau al altor cheltuieli necesare pentru efectuarea expertizei, daca este cazul, se depun la organul cu atributii jurisdictionale care a incuviintat expertiza.
(2) Dupa stabilirea onorariului definitiv, precum si, daca este cazul, a cuantumului cheltuielilor de transport, cazare, diurna sau al altor cheltuieli necesare pentru efectuarea expertizei, organul cu atributii jurisdictionale instiinteaza biroul local de expertize in vederea efectuarii platii.">
Art 22  este modificat de Lg. 178/2009, pentru modificarea si completarea OG nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara
Daca am deranjat pe cineva, imi cer scuze anticipat.
Succes !


Doamna,
Nu ati deranjat pe nimeni !
Stiu foarte bine in ce conditii se poate face expertiza judiciara si extrajudiciara (sunt expert autorizat din 1992) .
Nu am spus ca nu se putea face o expertiza extrajudiciara, dar am spus ca este incorect si neloial din partea unui expert sa efectueze o expertiza extrajudiciara pana cand , colegul sau care a efectuat expertiza judiciara nu s-a epuizat explicatiile. Un astfel de expert va fi incurand marginalizat de colegii sai pentru ca nu-i respecta , si vai foarte rau, de el daca , va ajunge la cercetare penala si unul dintre acesti colegi pe care i-a insultat prin actiunea lui , va fi numit sa faca o expertiza prinn care sai dovedeasca vinovatia sau nevinovatia. Asta am dorit sa spun.
Deci actiunea sa(nu a dvs,) este neloiala fata de colegul sau.
imi mentin parerea ca nu se poate gresi cu 2000 m,.p. (dar poate fi o eroare-ceeace e altceva).
E foarte dificil de "gasit" terenul lipsa daca nu l-ati luat in primire trasat , ci doar dupa acte .
Inca ceva:
-am inteles ca dvs. detineti un plan de situatie efectuat de un topograf autorizat. Acest plan de situatie este avizat de OCPI din jud de care apartine terenul? dar vecinul dvs (sau vecini) detin asa ceva ?
Daca se va demonstra ca expertul numit a falsiifcat rezultatele expertizei atunci va trebui sa raspunda legal.
Succes!


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

04-07-2009 21:03:18
   
ella1
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 30-06-2009
Postari: 12

bad wolf a scris:

bad wolf,Doamna,
Nu ati deranjat pe nimeni !
Stiu foarte bine in ce conditii se poate face expertiza judiciara si extrajudiciara (sunt expert autorizat din 1992) .
Nu am spus ca nu se putea face o expertiza extrajudiciara, dar am spus ca este incorect si neloial din partea unui expert sa efectueze o expertiza extrajudiciara pana cand , colegul sau care a efectuat expertiza judiciara nu s-a epuizat explicatiile. Un astfel de expert va fi incurand marginalizat de colegii sai pentru ca nu-i respecta , si vai foarte rau, de el daca , va ajunge la cercetare penala si unul dintre acesti colegi pe care i-a insultat prin actiunea lui , va fi numit sa faca o expertiza prinn care sai dovedeasca vinovatia sau nevinovatia. Asta am dorit sa spun.
Deci actiunea sa(nu a dvs,) este neloiala fata de colegul sau.
imi mentin parerea ca nu se poate gresi cu 2000 m,.p. (dar poate fi o eroare-ceeace e altceva).
E foarte dificil de "gasit" terenul lipsa daca nu l-ati luat in primire trasat , ci doar dupa acte .
Inca ceva:
-am inteles ca dvs. detineti un plan de situatie efectuat de un topograf autorizat. Acest plan de situatie este avizat de OCPI din jud de care apartine terenul? dar vecinul dvs (sau vecini) detin asa ceva ?
Daca se va demonstra ca expertul numit a falsiifcat rezultatele expertizei atunci va trebui sa raspunda legal.
Succes!Domnule bad wolf,

Constat cu ingrijorare ca dvs. sunteti de acord cu zicala “corb la corb, nu-si scoate ochii”. Dar de zicala, “padure fara uscaturi nu exista” ati auzit?
Ce facem cu uscaturile din padure ? Sa le lasam sa va strice reputatia breslei ?

Dar de oamenii care au asfel de litigii si se omoara pentru o palma de pamant, ati auzit ? Cine poarta vina ? Furia ? Frustrarea ?
Planurile sunt avizate de OCPI, parcelele sunt intabulate, a mea si a vecinilor mei.

Expertul numit de catre instanta nu avea cum sa falsifice rezultatele, pentru ca erau doar parerile dumnealui, ceea ce constatase dansul in definitiv.

Cu respect,

Modificat de ella1 (05-07-2009 00:30:42)


04-07-2009 22:35:44
   
dora3mira
Moderator
Mesaj Privat

Din: Galati
Inregistrat: 04-08-2006
Postari: 687

ella1 a scris:

Stimati Domni,

Sunt o persoana nemultumita de serviciile prestate de un expert judiciar numit de catre instanta.
Speta ar fi cam urmatoarea:
Ma aflu in plin proces de granituire cu un vecin, iar una dintre probele cerute de catre mine instantei a fost expertiza judiciara topo. Am primit-o si sunt foarte nemultumita de prestatia expertului, drept pentru care as vrea sa-i fac plangere penala. Mentionez faptul ca in momentul in care s-a desfasurat expertiza am avut grija sa filmez cam ceea ce s-a intamplat.
In fapt si conform actelor de proprietate (Contract V-C si intabulare), eu detin 3000 de mp si sunt reclamanta in acest proces, iar expertul mi-a gasit la masuratoare peste 5000 mp, cu toate ca latimea si lungimea terenului nu ar permite din pct de vedere matematic aceasta suprafata. Greselile repetate ale expertului care explica faptul ca eu as avea mai mult teren in mp asa cum v-am explicat mai sus sunt contrazise chiar de el prin explicarea clara ca am lungimea de x  ml si latimea de  y ml.
Atunci cand s-a desfasurat expertiza, expertul a folosit un teodolit Theo 020, o ruleta cumparata din Praktiker (hobby) si o mira telescopica fara a avea insa o nivela sferica ( nu avea nici macar o nivela) si era insotit de un « baiat de casa » asa cum s-a exprimat.
Lipsa de obiectivitate si de profesionalism m-a infiorat atunci cand am citit Raportul de expertiza. In consecinta, dupa ce am vazut concluziile d-lui expert judiciar numit de catre instanta, am angajat un alt expert judiciar pentru a efectua o expertiza extrajudiciara care sa-mi masoare terenul si sa-mi spuna daca primul expert a avut dreptate sau nu ( cu toate ca este absolut imposibil ca acea expertiza sa fie corecta), dar aveam nevoie de proba si nu neaparat, pentru plangerea penala cat pentru obiectiunile la raportul de expertiza. Expertul pe care l-am angajat a folosit o statie totala si GPS, asa ca nu cred ca erorile pot fi atat de mari.
In sfarsit, dupa ce am depus obiectiunile, instanta a considerat ca expertul judiciar in cauza ar trebui sa dea lamuriri la urmatorul termen, lucru care nu s-a intamplat desigur, pentru ca dl expert nu a binevoit sa se prezinte
Lucrul care ma deranjeaza si mai tare este faptul ca expertul a considerat ca eu am intrat in terenul paratului cu 10 mp ( sau liniari – lucru imposibil, pentru ca as ramane fara proprietate daca ar fi asa), spun acest lucru deoarece este foarte ambiguu in exprimare, pentru ca o data spune 10 m, iar altadata spune 10 mp si mai spune ca, acei mp pe care eu ii revendic sunt la celalat vecin, care are gard de 20 de ani si casa construita la 70 cm de hotarul comun, iar la momentul in care s-a facut cadastrul la terenul meu, acel gard exista si ma gandesc ca a fost luat ca reper la masuratori.Un alt aspect important ar fi faptul ca terenul intre mine si parat nu este ingradit.
Mentionez ca actiunea a inceput pe granituire dar pe parcursul procesului, am fost intrebata de presedinta competului daca revendic ceva, avand in vedere ca am sustinut faptul ca paratul a construit gardul fara acordul meu(gard pe care l-a daramat cu cateva zile inainte de experiza) si a construit o cladire tot pe terenul meu,  instanta mi-a acordat si cererea de revendicare.
Am avut incredere in faptul ca expertul numit de instanta o sa fie corect, de aceea nu am cerut si expert consilier parte, iar acum m-am trezit in situatia ca vreau refacerea expertizei de catre un alt expert sau expertiza contrara si pierd vremea si banii pe la judecatorie.
Ce parere aveti domnilor ?

Doamna Ella,
Am rugamintea de a face o detaliere a situatiei deoarece din povestea dumneavoastra imi este greu sa inteleg ce se intampla. Colegii mei deja v-au "certat" pentru lipsa de precautie de  care ati dat dovada de la intrarea in posesia terenului pana la procesul in care sunteti implicata in prezent- lucru normal daca ne gandim ca ati lasat acees liber vecinului la terenul dumneavoastra .
In ceea ce priveste nemultumirea dumneavoastra cu privire la instrumentele folosite de colegul nostru... ar fi destule de discutat! Trebuie sa recunosc ca din "garda veche" sunt specialisti care cu o ruleta simpla dar multe cunostinte de matematica si o experienta bogata in domeniul nostru de activitate, pot egala performantele masuratori efectuate cu o statie totala - incadrandu-se in toleranta fara nici o dificultate. O GRESEALA de 2000 mp este ori o minciuna gogonata ori o greseala de redactare in nci un caz o masuratoare reala.
Poate va mira faptul ca ne aparam colegii de breasla... Oare de ce? V-ati pus intrebarea? Ceea ce insinuati dumneavoastra a fi o expertiza masluita noua ne suna ca si cand ne-ati spune ca in loc de cirese, colegul nostru a adunat din copac pepeni !
Lucru care nu se poate intampla nici macar in cazul unui incepator intr-ale topografiei daramite in domeniul expertizelor !
De aceea cred ca ar fi corect sa postati o copie dupa acea expertiza si dupa memoriul tehnic ce o insoteste - pentru a avea o imagine clara a masuratorilor respective. Daca nu va este greu, cred ca si povestea istoricului acelui teren ar fi edificatoare pentru a ne putea pronunta in mod profesional si obiectiv.


_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !

05-07-2009 00:58:12
   
dora3mira
Moderator
Mesaj Privat

Din: Galati
Inregistrat: 04-08-2006
Postari: 687
Revin cu o intrebare detaliata care poate preciza ceva la care nu v-ati gandit !
Sunteti sigura ca pe expertiza respectiva apare NUMAI TERENUL CE VA APARTINE SI NU TOT TERENUL IN PREZENT DELIMITAT PE CONTUR IMPREUNA CU TERENUL VECINULUI???? Nu cumva terenul pe care l-ati cumparat se afla in indiviziune cu cel al vecinului???? Incerc sa anticipez, sa imaginez diferite situatii care schimba complet datele problemei desi dumneavoastra nu va par importante....posibil, nu stiu !


_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !

05-07-2009 01:06:43
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

ella1 a scris:


bad wolf a scris:

bad wolf,Doamna,
Nu ati deranjat pe nimeni !
Stiu foarte bine in ce conditii se poate face expertiza judiciara si extrajudiciara (sunt expert autorizat din 1992) .
Nu am spus ca nu se putea face o expertiza extrajudiciara, dar am spus ca este incorect si neloial din partea unui expert sa efectueze o expertiza extrajudiciara pana cand , colegul sau care a efectuat expertiza judiciara nu s-a epuizat explicatiile. Un astfel de expert va fi incurand marginalizat de colegii sai pentru ca nu-i respecta , si vai foarte rau, de el daca , va ajunge la cercetare penala si unul dintre acesti colegi pe care i-a insultat prin actiunea lui , va fi numit sa faca o expertiza prinn care sai dovedeasca vinovatia sau nevinovatia. Asta am dorit sa spun.
Deci actiunea sa(nu a dvs,) este neloiala fata de colegul sau.
imi mentin parerea ca nu se poate gresi cu 2000 m,.p. (dar poate fi o eroare-ceeace e altceva).
E foarte dificil de "gasit" terenul lipsa daca nu l-ati luat in primire trasat , ci doar dupa acte .
Inca ceva:
-am inteles ca dvs. detineti un plan de situatie efectuat de un topograf autorizat. Acest plan de situatie este avizat de OCPI din jud de care apartine terenul? dar vecinul dvs (sau vecini) detin asa ceva ?
Daca se va demonstra ca expertul numit a falsiifcat rezultatele expertizei atunci va trebui sa raspunda legal.
Succes!Domnule bad wolf,

Constat cu ingrijorare ca dvs. sunteti de acord cu zicala “corb la corb, nu-si scoate ochii”. Dar de zicala, “padure fara uscaturi nu exista” ati auzit?
Ce facem cu uscaturile din padure ? Sa le lasam sa va strice reputatia breslei ?

Dar de oamenii care au asfel de litigii si se omoara pentru o palma de pamant, ati auzit ? Cine poarta vina ? Furia ? Frustrarea ?
Planurile sunt avizate de OCPI, parcelele sunt intabulate, a mea si a vecinilor mei.

Expertul numit de catre instanta nu avea cum sa falsifice rezultatele, pentru ca erau doar parerile dumnealui, ceea ce constatase dansul in definitiv.

Cu respect,


Ma acuzati pe nedrept.
Nu sunt de acord cu "corb la cor nu-si scoate ochii" , dar nu sunt de acord sa efectuez o expertiza impotriva unui coleg decat in mod oficial.
Iar daca a gresit , e o situatie, iar daca a "scos"  niste rezultate "la comanda " penteu a avantaja pe cine , e o alta situatie si e foarte grav. Iar daca nu stie sa faca o masuratoare (orice ati spune dvs. eu nu pot sa cred ca un topograf poate scoate cu 2000 m.p.  mai mult la o masuratoare de 3000 m.p.) atunci nu are ce cauta in sistemul judicaiar.
Dvs, spuneti ca aveti planul cadastal al dvs si al vecinilor , in Stereo 70 , avizate de ocpi.
De ce nu solicitati, ca obiectiv suplimentar ,la expertiza(e dreptul dvs) sa se efectueze trasarea acelor parcele (in mod special a dvs) din coordonate de cate o comisie de 3 experti .
In aceasta situatie veti vedea exact , daca terenul pe care l-ati platit este complet si este acelasi din acte ! iar daca se constata ca expertul a fost partinitor , sa-si primeasca pedeapsa.
Este cea mai sigura metoda de a determina care este terenul dvs., si daca s, cine si cat ocupa din acesta !
Inca odaat va spuns , nu sunt de acord  expertii corupti.
In 17 ani de cand sunt expert am efectuat vreo 2000 de expertize si cred ca am avut vreo 200 de plangeri penale(fiecare om are dreptul sa-l reclame pe expert) si nu am primit nici o amenda din aceste motive. Am primit insa foarte multe amenzi pentru ca nu m-am incadrat in termen. (ex, in noiembrie 2006 amveam de efectuat 93 de expertize-credeti ca cineva poate efectua atatea expertize intro luna?).
daca tineti seama de sugestia mea , veti avea rezultate mult mai concludente privind situatia parcelei dvs.
Daca considerati ca va pot ajuta cuceva, va stau la dispozitie si va transmit pe privat datele mele de identificare.
Succes !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

05-07-2009 01:17:36
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

dora3mira a scris:

Revin cu o intrebare detaliata care poate preciza ceva la care nu v-ati gandit !
Sunteti sigura ca pe expertiza respectiva apare NUMAI TERENUL CE VA APARTINE SI NU TOT TERENUL IN PREZENT DELIMITAT PE CONTUR IMPREUNA CU TERENUL VECINULUI???? Nu cumva terenul pe care l-ati cumparat se afla in indiviziune cu cel al vecinului???? Incerc sa anticipez, sa imaginez diferite situatii care schimba complet datele problemei desi dumneavoastra nu va par importante....posibil, nu stiu !

Dora ,
Te rog sa citesti ce i-am scris eu doamnei, probabil sciam in acelasi timp cu tine, pentru ca am vazut ulterior postarile tale.
I-am propus o trasare a parcelelor si consider ca ar fi cea mai sigura cale sa afle daca a primit ce a cumparat sau altceva.
De aemenea, ceva mai sus o rugasem sa-mi trimita un set de acte si expertizele sa o pot ajuta, dar daca dsnu doreste nu am ce face,
Insa nici nu sunt de acorda sa fie acuzat un expert pana nu se constata vinovatia sa(nu gresala) si nici nu sunt de acord cu interventia unui alt expert care sa faca o expertiza extrajudiciara cu care sa vina in instanta , ca si contraexpertiza. Eu daca as fi in o astfel de situatie as face plangere penala impotriva unui astfel de expert care nu se respecta, in primul rand pe el si apoi codul de onoare al expertilor.
Atunci cand un justitiabil nu este multumit de rezultatul unei expertize solicita o contraexpertiza. Asa este legal ,corect si loial .
Si, atentie,justitiabilul nu este niciodata clientul expertului (ca un avocat) asa cum a spus dna, Expertul lucreaza pentru instanta , in interesul legii si nu in interesul partiilor, cum fac avocatii !
Succes!


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

05-07-2009 01:29:33
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086
Dna  Ella,
Vad ca sunteti On-lline,
Cu ce va deranjaza daca imi spuneti (pe privat ) unde este terenul expertizat, cine sunt experti si imi trimiteti documentele specificate.
Va promit ca va dau pe privat toate datele mele de identificare , daca doriti  , si va pot da si alte sugestii ca sa puteti rezolva corect problema !
Numai de bine !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

05-07-2009 01:33:21
   
dora3mira
Moderator
Mesaj Privat

Din: Galati
Inregistrat: 04-08-2006
Postari: 687
Wolf, cred ca oferta de ajutor a fost receptionata cat se poate de limpede, de aici nu mai avem altceva de facut decat sa lasam la latitudinea doamnei Ella cat si daca doreste a primi acest ajutor.
In alta ordine de idei mi se pare firesc sa fii impotriva unei fapte de coruptie, a unui specialist doar cu numele si nu cu modul de a rezolva problemele in mod profesionist . Cum normal mi se pare sa pornesti de la premiza ca cel ce stie mai putin despre acest domeniu e posibil ca sa se incalceasca in hatisul de termeni de specialitate si cerinte tehnice de procedura cadastrala si sa invinuiasca pe nedrept un coleg.
De aceea pana sa ma grabesc sa pup sau sa boscorodesc un coleg, incerc sa cer lamuririle suplimentare necesare pentru a putea sa-mi permit sa dau un sfat de bun simt .
Adesea insa - am constatat ca doar din povestirile unui client nu poti pricepe complexitatea unei lucrari, ca atare solicit mai intai actele si abia dupa studierea lor fac discutia de istoric stiut de clientul respectiv.


_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !

05-07-2009 01:44:52
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

dora3mira a scris:

Wolf, cred ca oferta de ajutor a fost receptionata cat se poate de limpede, de aici nu mai avem altceva de facut decat sa lasam la latitudinea doamnei Ella cat si daca doreste a primi acest ajutor.
In alta ordine de idei mi se pare firesc sa fii impotriva unei fapte de coruptie, a unui specialist doar cu numele si nu cu modul de a rezolva problemele in mod profesionist . Cum normal mi se pare sa pornesti de la premiza ca cel ce stie mai putin despre acest domeniu e posibil ca sa se incalceasca in hatisul de termeni de specialitate si cerinte tehnice de procedura cadastrala si sa invinuiasca pe nedrept un coleg.
De aceea pana sa ma grabesc sa pup sau sa boscorodesc un coleg, incerc sa cer lamuririle suplimentare necesare pentru a putea sa-mi permit sa dau un sfat de bun simt .
Adesea insa - am constatat ca doar din povestirile unui client nu poti pricepe complexitatea unei lucrari, ca atare solicit mai intai actele si abia dupa studierea lor fac discutia de istoric stiut de clientul respectiv.


Dora,
Sa ne intelegem ! Expert juducuar , numit de o instanta sa efectueze o expertiza, este OBLIGAT  sa foloseasca doar actele de la dosar , existente la data cand a fost numit prin incheierea de instanta.
Este obligat sa tinasema de toate (dinndosar), nu are voie sa ia marturii de la martorii pe care partile le aduc la fata locului ! Daca apar documenete care nu sunt la dosar le primeste , solicita partilor sa le depuna la dosar si dupa ce sunt prinse in incheiere le poate folosi, Espertul este obligat in rice situatie sa fie cuvilizat si sa respecte partile, ceeace nu se intmpla ,intotdeuna , in mod reciproc.
Expertul trebuie sa rasounda stric la Obiectivele eiscrise in Incheierea in Principiu si nu la ce doresc partile, daca propunerile lor de obiective nu au fost admise.
Doaman Ella1 daca doreste ajutor poate apela la noi cu incredere pentru ca ne putem ajuta in orice judet af fi !
Deocan=madata atat.
Mai  discutam


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

05-07-2009 02:29:32
   
topograful linistit
Membru Silver
Mesaj Privat

Inregistrat: 19-12-2008
Postari: 147
Bad Wolf,

Din cele postate de tine reiese clar faptul (si merg pe incredere) ca esti nepartinitor in expertizele facute de tine. Bravo! Imi scot palaria. Nu am avut nicio lucrare topo facuta dupa tine, nu-ti cunosc numele adevarat...

DAR, atentie, dintre toate situatiile pe care le-am avut - intabulari de sentinte judecatoresti, NICIUNA nu a avut la baza o expertiza tehnica topografica BETON.

A doua la mana: De ce TOTI expertii fugiti de o masuratoare riguroasa cu compensarile necesare pt. determinarea cu PRECIZIE a pozitiei parcelelor in Stereo'70? O sa-mi raspunzi ca nu s-a cerut de catre instanta, etc ... Si daca-mi raspunzi astfel, te-am categorisit si pe tine...

In speta d-nei reiese clar ca expertul a facut greseli, si atentie, omul de rand vede in expert pe Dumnezeul pe Pamant, care-i face lumina in problema lui si nu pe agronomul care-i greseste expertiza; deci in astfel de cazuri nu se accepta greseli nici de redactare.

Poate pe un alt topic o sa dau exemple de expertize tehnice topografice facute dupa ureche, cu incalcarea flagranta a normelor. Citesti astfel de expertize si te crucesti: dezmembrari prin case, parcele cu dimensiuni parca stabilite la intamplare, fara a avea la baza o masutratoare extinsa pt. a stabili adevarul (ca doar instanta nu a spus sa masoara dl. expert tot cvartalul); Ba da d-lor experti masurati juma' de Terra daca-i nevoie in a stabili adevarul si nu faceti nici macar greseli de redactare.

Bad Wolf, spartanii isi omorau copiii cu probleme de sanatate la nastere, sa nu crezi ca erau asa de cruzi si ca nu le parea rau, dar nu le erau de nici un folos mai tarziu, ba mai mult, erau o povara; Asa ar trebui sa faceti si voi cu acesti "experti", pt. ca lumea sa nu mai caute astfel de forumuri si sa se planga de situatii ca cea expusa de d-na; a nu se intelege ca am analizat cazul si am dat verdictul, dar sunt convins ca majoritatea oamenilor accepta o situatie chiar daca nu le este favorabila, daca expertiza a fost facuta cu simt de raspundere.

Si, Bad Wolf, faza cu faptul ca nu trebuie sa te duci sa faci o alta masuratoare peste una facuta de colegu' "expert" incalca deontologia, bla bla, bla, este o alta gaselnita a voastra; daca vine omu' si plateste, ii masor si groapa lu' tac-su pt. a stabili adevarul si ma doare la soseta ca a facut un altul expertiza vezi Doamne. E ca la doctor: nu poate un alt doctor sa consulte un om pt. faptul ca primul doctor i-a spus ca-i sanatos, dar omu' se simte rau si aproape-i pe moarte...?

De ce nu s-a prezentat expertul sa-si sustina nevinovatia? Macar o adresa cum ca "nu pot acum, dar pe data de ...  sigur vin". Va spun eu ca daca avea dreptate, venea si fara sa-l cheme d-na.

Nu va suparati pe mine ca limbajul meu este mai "linistit", dar asta-i realitatea


 


05-07-2009 11:59:51
   
bad wolf
Moderator
Mesaj Privat

Inregistrat: 05-12-2007
Postari: 2086

topograful linistit a scris:

Bad Wolf,

Din cele postate de tine reiese clar faptul (si merg pe incredere) ca esti nepartinitor in expertizele facute de tine. Bravo! Imi scot palaria. Nu am avut nicio lucrare topo facuta dupa tine, nu-ti cunosc numele adevarat...

DAR, atentie, dintre toate situatiile pe care le-am avut - intabulari de sentinte judecatoresti, NICIUNA nu a avut la baza o expertiza tehnica topografica BETON.

A doua la mana: De ce TOTI expertii fugiti de o masuratoare riguroasa cu compensarile necesare pt. determinarea cu PRECIZIE a pozitiei parcelelor in Stereo'70? O sa-mi raspunzi ca nu s-a cerut de catre instanta, etc ... Si daca-mi raspunzi astfel, te-am categorisit si pe tine...

In speta d-nei reiese clar ca expertul a facut greseli, si atentie, omul de rand vede in expert pe Dumnezeul pe Pamant, care-i face lumina in problema lui si nu pe agronomul care-i greseste expertiza; deci in astfel de cazuri nu se accepta greseli nici de redactare.

Poate pe un alt topic o sa dau exemple de expertize tehnice topografice facute dupa ureche, cu incalcarea flagranta a normelor. Citesti astfel de expertize si te crucesti: dezmembrari prin case, parcele cu dimensiuni parca stabilite la intamplare, fara a avea la baza o masutratoare extinsa pt. a stabili adevarul (ca doar instanta nu a spus sa masoara dl. expert tot cvartalul); Ba da d-lor experti masurati juma' de Terra daca-i nevoie in a stabili adevarul si nu faceti nici macar greseli de redactare.

Bad Wolf, spartanii isi omorau copiii cu probleme de sanatate la nastere, sa nu crezi ca erau asa de cruzi si ca nu le parea rau, dar nu le erau de nici un folos mai tarziu, ba mai mult, erau o povara; Asa ar trebui sa faceti si voi cu acesti "experti", pt. ca lumea sa nu mai caute astfel de forumuri si sa se planga de situatii ca cea expusa de d-na; a nu se intelege ca am analizat cazul si am dat verdictul, dar sunt convins ca majoritatea oamenilor accepta o situatie chiar daca nu le este favorabila, daca expertiza a fost facuta cu simt de raspundere.

Si, Bad Wolf, faza cu faptul ca nu trebuie sa te duci sa faci o alta masuratoare peste una facuta de colegu' "expert" incalca deontologia, bla bla, bla, este o alta gaselnita a voastra; daca vine omu' si plateste, ii masor si groapa lu' tac-su pt. a stabili adevarul si ma doare la soseta ca a facut un altul expertiza vezi Doamne. E ca la doctor: nu poate un alt doctor sa consulte un om pt. faptul ca primul doctor i-a spus ca-i sanatos, dar omu' se simte rau si aproape-i pe moarte...?

De ce nu s-a prezentat expertul sa-si sustina nevinovatia? Macar o adresa cum ca "nu pot acum, dar pe data de ...  sigur vin". Va spun eu ca daca avea dreptate, venea si fara sa-l cheme d-na.

Nu va suparati pe mine ca limbajul meu este mai "linistit", dar asta-i realitatea


 


Hai sa-tti raspund pe rand:
-Ca sa fii expert trebuie sa fii nepartinitor , corect si sa stii legea. Am fost si sunt nepartinitor , dar nu pt spune ca nu pt gresi. Asa ceva nimeni nu poate spune.
-e parera doamnei ca expertul a grsit. Nu e clar. Gresala sau reau intentie, trebuiesc dovedite legal si nu asa cu spun justitiabili(partile in proces).Deocamdata nimeni nu ademostrat ca acel exprt e vinovat sau a gresit cu ceva. E doar parerea dnei. Ella . Vinovatia se demonstreaza ,iar pana atunci expertul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
-Nu discut despre cum se fac experizele facute pentru confctionare act.
iar expertul este OBLIGAT  sa respecte obiectivele date de instnata nu sa faca ce crede el.Poti fi amendat daca faci altceva (eu am platit !).
-Experti folosesc toate metodele legale pentru efectuarea expertizei, asa cum considera el de cuviinta in acel moment ! In legatura cu intabularea dupa  experizele altora vreau sa-ti spun ca si eu fac asa ceva, am cat D., asa ca  stiu.
In legatura cu masuratorile riguroase , te asigur ca le fac , atunci cand este necesar.
Daca citeai tot ce am spus eu, vedeai , ca am spus dnei ella sa solicite in instanta o trasare a parcelei dupa coordonatele din planul avizat de OCPI la intabulare.
-masuratorile pentru expertize nu pot fi facute DECAT PE TERENURILE CUPRINSE IN INCHEIEREA DE SEDINTA SI INSCRISA IN OBIECTIVE. orice intrare pe terenul unei persoane , fara acorul ei este fapta penala(tulburare de poserie), iar expertul este supus legii ca orice persoana.
Eu am efectuat experiza fara a intra pe unul din terenurile in cauza,l-am masutat de la vecinii care mi-au permis accesul.
-Atentie ! Am spus ca nu este corect sa faci o experiza extrajudiciara atata timp cat nu a fost clarificata situatia experizei anterioare. Legal aceasta situatie se rezolva doar pri numirea unui alt expert sau a tri experti sa faca o contra expertiza.
O contra expertiza efectuata , in paralel cu expetiza ordonata de instanta o poti folosi  doar pentru uz propriu. Expertul poate interzice orice alte actiuni ,in timpul efectuarii expertizei, incluziv prezenta persoanelor care nu au treaba cu cauza.
-ca persoana fizica autorizata poti masura tot ce-ti cere clientul, dar sa fie proprietate sa , daca masori alt teren tot tulburare de posesie se cheama si procurorul nu te crede pe cuvant ca nu ai stiut al cui e terenul. Iar masuratorea efectuata de o PFA care nu este expert judiciar nu este luata in considerare in instanta nici macar ca titlu de inventar.
Si ca sa  iti demonstrez ca nu sunt de acord cu spiritul de clan cum spui tu , te rog sa recitesti ce am spus mai inaite cand am postat si incheierea aceea care este o hotarete definitiva si irevocabila aunei curti de aple si iti prezint doua situatii , care daca tii, poti sa le verifici :
-am efectuat o expertiza ( a n-a intr-o cauza) in care paratii aveau drept "piesa de rezisttenta" o expertiza topo efectuata de un expert judiciar autorizat in.. agricultura.
Pentru ca am demonstat ca aceea expertiza era o aiureala, am fost reclamat la procuratura si a durat 2 ani cercetarea penal si a fost efectuata o expetiza de o comuisei neutra de trei experti adusi de la o alta curte de apel , si care au demostrat  temeiniciia expertizei efectuate de mine . Dupa ce am primit NUP de la procuror , am dorit sa fac plangere penala :pentru" denunt calomnios"  impotriva persoanei care ma eclamse pentru "marturie mincinoasa" (doar pentru asta pot fi acuzati expertii), dar nu am putut , pentru ca mi-a spus procurorul orice persoana poate face plangere impotriva oricui , dar daca nu se incepe urmarirea penala si procesul ca sa obtii o Sentinta definitiva si irevocabila de scotere de sub urmarire penal,nu  exista fapta de enunt calomnios,ori eu primisem NUP de la procuror, dar timpul meu pierdut cu declaratii , tensiunea nervoasa... nu noi experti nu avem niciun drept, dar orice persoana nemultumita ne poate reclama, iar daca se demonstreaza ca sunt nevinovat , eu nu am dretul sa solicit niciunfel de despacubiri.
Asa ca nu te mai grbi sa dai in  experti.
Al doilea ca pe care ti-l prezint , este aemanator cu al doamnei ella, tot cu un teren cumpara  dintr-o suprafata mai mare care fusese prcelata, intr-o zona rezidentiala a unui oras. cel care a cumparat parcela care fusese intabulata (toate fusesera intabulate) , nu a cerut vanzatorului sa-i predea teernul tarusat si sa se faca o masuratoare in fata lui. S-a multumit sa-l priveasca si sa plece. cand a dorit sa construiasca a constatat ca nu are tot terenu. Si ce a facut , in loc sa-i solicite celui care i-a vandut terenul sa-i l predea , a fcut actiune de revendicare imptriva vecinilor care cumpasera inaintea sa. Au fost efectuate mai multe expertize ,consecutve, iar la curtea de apel s-a dispus o contraexpertiza din trei experti.
Am facu expertiza cu doi colegi de ai mei cu care mai lucrasem la mai multe contra expertize. Ei bine , aiciam facu exact ce ai avut tu placera sa ne acuzi ca nu facem :
-am facut trasarea terenului , dupa planurile avizate de ocpi si am constatat ca amplasamentul era total grsit. Fusese pus in aplicare cu o translatare de aproape 100m pe directia sud-est.Iar lucrarea cadastrala fusese efectuata tot de niste prieteni de ai nostri(care insa nu sunt si experti autorizati). crezi ca i-am acoprit . Nu! nu se putea. Dar, impreuna cu partile si cu vanzatorii si ceilalti proprietari,la soliictarea instantei am gasit o solutie, care a fost , in cele din acceptata  de toti. Dar daca nu faceam trasare(pentru asta am solicitat aprobarea instantei si a celorlalti proprietari care nu erau in cauza) si nu demonstram gresala iinitiala , probabil ca procesul mai dura mult timp.

-expertul este obligat sa raspunda la toate obiectiunile facute de parti, daca obiectiunile se incadreaza in obiectivele initiale. Nu este obligat sa raspunda la o intrebare la care nu i sa cerut sa raspunda prin obiectivele initiale.Daca intrbare este un nou obiectiv si este necesar ase deplasa din nou la teren atunci, este o experiza noua sau extindere de experiza care implica un nou onorariu.
- daca nu raspunde concludent poate fi chemat (citat ) in instanta sa dea explicatii suplimentare(si eu am fost chemat si m-am dus), iar daca refuzi sa te duci atunci esti dus cu mandat de politie.Deci mijloace exista.
Si in final iti spun ca sieu am facut experize in cauze penale , chiar dupa unii colegi de ai mei, si sa stii ca le am facut corect.
In concluzie, nu este simplu sa fii expert judiciar, e mult mai greu decat sa fii PFA pe cadastru ,si e bine sa nu lovesti niciodata in omul cazut, iar vedicturi de vinovatie sau nevinovatie dau doar instnatele de judecata, procurorul face (dupa cercetare) daca considera necesar ,prpunerea de trimitere in judecata.
Expertul dnei ella pan al proba contrara este nevinovat, dar nu pot exclude o gresala.
Dar, tu,ca topograf poti sa admiti ca moti masura in oc de 3000 m.p. , 5000 m.p. >
Poti ?
Eu nu pot admite asa ceva, nici daca fac masuratoarea cu ruleta, nu uita ca dna ella spune ca terenul dumneaei are doar o latura liber, ce acu persoana cu care se afla in proces.
Deci, legal dna elea , are dreptul sa fie nemultumita(banuiesc ca nu are latimea din acte ci una mai mica si ca aceea este dechiderea de la strada) si deci cauza conflictului este tocmai aceasta latime, care este construibila.
Am acum o intrebare pentru dna ella: Daca ati fi avut latimea din acte, v-ar fi deranjat diferenta de 200m.p. , in plus ?

Nu ma pot supara pe tine " topograf linistit " , dar obsev ca nu esti expert autorizat su nu stii la ce constrangerii este obligat expertul cand efectueaza experiza, chiar si atunci cand este extrajudiciara .
Chiar si ca PFA ,noi suntem obligati sa nu incalcam ternul altor persoane, asta ca sapti spun ca acel ordin cu masurarea intrgii tarlale icalca prevederile Codului penal si a altor legi.
Dar despre asta am mai scri pe topicul respectiv.
Mult succes si tie(in activitate) si dnei ella1 (la proces)!Pe dna ella1 o sfatuiesc sa urmeze calea legala , adica cea cu contra expetiza , dupa ce epizeaza raspunsurile expertului, iar printre obiectivele contraexpertizei sa solicite trasare terenului(in stereo 70)  dupa planul avizat de ocpi !
Numai de bine !


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !

05-07-2009 14:15:45
   
Pagini:  1 2 3 4    
Mergi la
Dezvoltat de 3X Media International
Gazduire Forumuri


 

View Topograf Online on LinkedIn